עורך דין הסכם ממון

חוק יחסי ממון תשל”ג (1973)- קובע את הסדר הרכוש בין בני הזוג במקרה של גירושין או במקרה של פטירה. לפי החוק בני זוג שנישאו אחרי ה- 1.1.74 זכאים במקרה של גירושין או פטירה לחלוקה שווה של כל הרכוש המשותף שצברו במהלך שנות נישואיהם: דירה, רכב, הון, חסכונות, פנסיה, ביטוחים ועוד.

אין שום בעיה, במידה והפרידה מוסכמת על שני בני הזוג ובני הזוג מצליחים לגשר ביניהם על כל הוויכוחים והפערים ולהגיע לעמק השווה ולהיפרד בצורה יפה אך, ישנם מקרים בהם הגירושין טעונים ובני הזוג רבים ואינם מוכנים להגיע לפשרות בכל הנוגע לרכוש, למזונות, ולהסדרי הראיה ואז כל הפרידה הופכת לנושא שאינו נעים לאף אחד מהצדדים.

הפתרון הטוב ביותר הוא לפנות לעו”ד הסכם ממון אשר מבין בכל החוקים ולחתום על הסכם ממון המסדיר את כל הנושאים בצורה מסודרת במקרה שהנישואים מגיעים לקיצם. הסכם ממון בא להקדים רפואה למכה ולמנוע את כל הריבים, הוויכוחים והמצבים הלא נעימים שמביאים לכך שגירושים בין בני הזוג נמשכים זמן רב ואינם נעימים לאף צד.

רק עורך דין מומחה בדיני משפחה רשאי להכין הסכם ממון

בני הזוג יכולים לחתום הסכם טרום נישואין או הסכם ממון אצל עו”ד הסכם ממון, לפני החתונה ואז יש לאשר את ההסכם אצל נוטריון. במידה וחתמו על ההסכם לאחר החופה והקידושין יאלצו לפנות לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני ולאשר את ההסכם שם. הסכם זה דינו בחוק כדין הסכם גירושין והוא מונע וחוסך מהזוג את מרוץ הסמכויות ואת אי הנעימות הכרוכה בנושא הגירושין שכן הזוג חתם על ההסכם בימים הטובים מתוך מקום של אהבה וכבוד הדדי ומתוך מקום של הסכמה הדדית.

עו”ד הסכם ממון חייב להסביר לבני הזוג את מהות ההסכם ועל מה הם חותמים כדי להיות בטוח שכל אחד מהצדדים הבין במה דברים אמורים וחתם על כך מתוך רצון ומתוך הסכמה מלאה.
עו”ד טוב ידע לגשר בין בני הזוג ולהביא להסכם מאוזן ומכובד שיתקבל על ידי שני הצדדים בהסכמה מלאה. חתימה על הסכם זה נותנת לבני הזוג בטחון והגנה מפני מצבים לא נעימים בעתיד ומבטיחה שקט נפשי במידה ודברים ישתנו.

עורך דין הסכם ממון בישראל חשיבותו רבה


  • מאמרים נוספים רלוונטים