איזון משאבים

חלוקת הרכוש מבוצעת על פי חוק, חוק יחסי ממון ו/או הסדר איזון המשאבים, אשר על פיו הזכויות של בני הזוג ברכישות שנעשו במהלך חיי הנישואים שלהם – הם שווים, גם כאשר רק צד אחד עובד והשני לא.

ביהמ”ש רואה את המאמץ המשותף של בן הזוג שאינו עובד, כמאמץ השקעה ולוקח גם את עבודות הבית וגידול הילדים כחלק מחלוקת הרכוש בין בני הזוג.

כאשר זוג מתגרש או אחד מהצדדים נפטר, כל רכושם יחולק שווה בשווה, גם אם מדובר במתנה שאחד מהם קיבל או גימלה שמשולמת רק לבן זוג אחר – כל זה, אלא אם כן מדובר ברכוש או נכס אשר בידו של אחד מהם לפני הנישואין ולא נעשה בו כל שימוש במהלכם. צריך לזכור, שאין זה משנה על שם מי רשום הנכס או הרכוש – מבחינת החוק הוא שייך לשני הצדדים.

איזון משאבים זה מילה נרדפת לחלוקת רכוש

כאשר אנו מתייחסים לרכוש פרטי, הכוונה היא למתנה, ירושה או אפילו גמלת נכות. כאשר מתייחסים לרכוש משותף, הכוונה לזכויות כספיות עסקיות, זכויות סוציאליות, פנסיה, נכסים, רכוש וכו’. לענין החלוקה, צריך לציין שכאשר זוג מבצעים הסכם ממון לפני הנישואין, זה ההסכם שיקבע, כאשר יגיע היום.

זה החלק הבסיסי של איזון משאבים, אומדן כספי של כל הרכוש והנכסים. אך לא תמיד המצב כל-כך ברור. ישנם מקרים שבהם צריכים לבצע איזון משאבים גם בנכס שאינו בר חלוקה כספית, כלכלית פשוטה, כגון: מוניטין אישי ונכסי קריירה.

איזון משאבים לפעמים מאוד מסובך כשיש ברגע נכסי קריירה

בסעיף זה מנסה החוק להכליל גם את התקדמותו בחיים של אחד מבני הזוג, או שניהם במהלך חיי הנישואים. דהיינו – אם בן זוג אחד יצא ללימודים ורכש מקצוע או התקדם במהלך השנים במקום עבודתו, שוויו גדל באופן אישי. מן הסתם כאשר מדובר בקידום של אחד מבני הזוג, או שניהם – הם “שווים” יותר וכך גם המוניטין שרכשו בנוסף ליכולת להרוויח יותר בעתיד.

הנושא קשה עוד יותר כאשר צריך לחשב איזה חלק מאותו מוניטין הוא כישרון מולד ואיזה ממנו הוא נרכש. את כל זה יעשה רו”ח אקטואר גירושין, אשר מומחיותו היא חלוקת רכוש ונספחיה והוא בעל נסיון בתחום הפנסיוני.

 איזון משאבים בעת גירושים בישראל


  • מאמרים נוספים רלוונטים