המדריך למתגרש/ת
זהו מדריך מתומצת למתגרש/ת (מה לעשות ומה לא לעשות בשום פנים ואופן בעת הליך גירושין) עקב טעויות של מתגרשים שאנו מתמודדים איתן יום יום, שקיבלו כל מני עצות אחיתופל למניהן מהשכן ש”מבין”, מהשכנה שהתגרשה בדיוק עכשיו, מקרוב משפחה וכיוצ”ב.
עצות של קרובים ויועצים למיניהם, אנשים שעברו בדיוק “אותו סיפור” – עשויות לגרום נזק גדול ולפעמים בלתי הפיך. חשוב להדגיש כי גם מי שעבר בעצמו גירושים או הליכים אחרים אינו יודע הכול. אין מקרה אחד זהה לשני ולכל משפחה נתונים עובדתיים שונים שבאים לביטוי שונה בהליכים.
הכי חשוב לא לעשות שימוש כלשהוא בילדים כנגד בן/ בת הזוג.
לא להסית את הילדים כנגד בן/בת הזוג, לבקשם לרגל עבורכם ו/או לנקוט עמדה לטובתכם. חשוב להבין כי הנפגעים העיקריים בכל התהליך הם הילדים. לכן יש להבהיר לילדים שהפרידה היא מבן הזוג השני ולא מהם. בכלל עדיף לשתף אותם כמה שפחות בתהליך.
ערכו חשבון נפש עם עצמכם
האם באמת אתם רוצים להתגרש ? האם זה לא משבר זוגי שניתן לפתור בהליך גישור גירושין ו/או בטיפול זוגי. כדאי להקפיד הקפדה יתירה לבדוק ראשית עם הלקוח מה עדיף לו ומה הוא בדיוק רוצה להשיג מההליך. פירוק משפחה זה דבר לא פשוט ועורכי הדין במשרדנו מקפידים לא לדחוף את לקוחותינו לשם כשאין צורך לכך, ובטח ובטח לא ללבות את האש.
בשום פנים ואופן לא לפעול על סמך עצות של מ”מביני דבר” למניהם
לפני הליכים משמעותיים בחייכם חשוב לקבל ייעוץ מקצועי אשר יעזור לך לתכנן את צעדיכם בחכמה, להגן על זכויותיך ולהבהיר את מצבכם המשפטי. ייעוץ משפטי טוב ע”י עורך דין המבין ועוסק מידי יום אך ורק בדיני משפחה, גירושין, חלוקת רכוש ועוד, בתחילת תהליכי גירושין יכול לחסוך כסף רב בהמשך.
חייהם של אנשים רבים נהרסו בשל טיפול כושל בהליכי גירושין בידי עורכי דין מצוינים, שאינם מומחים בתחום זה. חשוב לציין כפי שלא תפנו לרופא אוזניים שיטפל לכם בשיניים, כך גם לא מומלץ לגשת לעורך דין שטיפל לכם ברכישת הבית, שייעץ לכם בהליכי גירושין.
שימרו על חשאיות
לשמירה על סודיות חשיבות מכרעת בהליך זה. לדאבוננו הרב אנשים שחשבנו שאנו מכירים ובנינו איתם משפחה מתנהגים לפעמים בצורה שפלה ומעלימים מסמכים ורכוש, לוקחים (אפשר אף לומר גונבים) חפצים יקרי ערך, גם אם אפילו מדובר בערך ממוני נמוך אך בעל ערך רגישי גבוה רק בשביל להתנקם בבן הזוג השני. שלא נדבר על ריקון חשבונות בנק, והעלמת נכסים גדולים כגון דירות וכיוצ”ב. על זה יש להוסיף את העובדה כי די בחשד של בן הזוג, בכדי להוביל את בן הזוג השני להגשת תביעה, בניסיון להקדים ב”מרוץ הסמכויות”. יש להדגיש כי מי שפועל ראשון זוכה ביתרון נוסף, בכך שהוא זה שמכתיב את “סדר היום” של ההליך, והוא מכריח את הצד השני להיכנס למגננה. חשוב מאד שאתם תכתיבו את המהלכים.