חובות עבר של אחד מבני הזוג

כאשר בני הזוג עומדים בפני משבר גירושין מתחלק הרכוש שצברו בני הזוג במהלך שנות נישואיהם בצורה שווה ביניהם אלא אם כן היה הסכם ממון הקובע אחרת או אלא אם כן היו לבן/לבת הזוג נכסים מלפני הנישואים או ירושה שקיבלו לפני החתונה. במידה וקיים הסכם ממון בין בני הזוג, הנ”ל מוגנים כלכלית  ויכולים לקבוע בעצמם מהם החוקים המוסכמים על שניהם.

כאמור לעיתים אחד מבני הזוג מסובך בחובות שצבר במהלך חייו. במידה וישנו הסכם ממון בן הזוג השני מוגן בפני חובות אלו אך במידה ואין הסכם ממון בן הזוג אינו מוגן בפני החובות ובית המשפט יכול לחייבו לשלם את חלקו בחובות.

במידה ובן הזוג מגיע לנישואין עם חובות עבר ניתן לכלול בהסכם ממון סעיף שבו חובות העבר שייכים רק לאותו צד שהגיע איתם ואילו חובות אלו לא חלות על הצד השני ולא ניתן להפעיל נגדו הוצאה לפועל בגביית החוב. 

במידה ובן הזוג צובר חובות של כרטיסי אשראי או משיכות יתר ואינו יכול לשלם וישנה פניה להוצאה לפועל, ניתן לעשות עיקול על רכושם של בני הזוג אלא אם כן ישנו הסכם ממון חתום הקובע כי רק הוא נושא בחובותיו.

ישנה הפרדה מוחלטת בין רכוש שצברו בני הזוג במהלך נישואיהם לבין רכוש שהיו ברשות כל אחד לפני החתונה ולכן, יש לקבוע דברים אלו בצורה ברורה ומסודרת לפני הנישואין כדי למנוע בעיות בעתיד במקרה והנישואין יעלו על שירטון והחבילה תתפרק.

בהסכם ממון מסדירים את כל מה שקשור לרכוש וממון. ניתן לקבוע מהי החבות של הצד השני במקרה של הסתבכות בחובות שנצברו בנישואין או במקרה של חובות עבר שהביא אחד הצדדים. המחוקק קבע כי קיום נישואין לא מקנה זכויות ברכוש בני הזוג או אחריות לחובות שבן הזוג צבר.

עניין צבירת החובות מוסדר ומעוגן בחוק בצורה ברורה ביותר כדי להגן על הצד הנפגע מפני הצד הפוגע וכדי לעשות צדק. אין בן הזוג צריך להיות אחריות לטעויות שנעשו בעבר על ידי הצד השני ואין הוא חייב לשאת בחובות צבורים מהעבר אלא אם כן הסכים לכך מראש.

 
חובות עבר של אחד מבני הזוג כשיש הסכם ממון

  • מאמרים נוספים רלוונטים